„Tuna, Sushi & Wine festival“ – gastronomski spektakl tune i plave ribe u Zadru 02-11. februar 2018.

0

Od 2. do 11. februara održava se 4. „Tuna, Sushi & Wine Festival“ u Zadru. Ovaj festival trajaće punih 10 dana i kao turistički spektakl približiće vezu i razmenu kulturnih, istorijskih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana.

Ovogodišnji zadarski festival će sadržati bogat kulturni program, puno svojevrsnih radionica, i sve to u znaku jedinstvenog gastronomskog iskustva. Zadar će kao domaćin festival biti orjentisan na predstavljanju gastronomske i enološke ponude šire zadarske regije kroz domaće i lokalne zdrave namirnice i proizvode. Sve blagodeti jadranskog i severnodalmatinskog podnevlja biće predstavljene na najbolji način, a svaki festivalski dan nudiće drugačiji program i bogatije sadržaje. Zvezde ovog festival svakako su  namirnice i proizvodi kojima se u ovoj regiji sa punim pravom ponose, a to su plava riba, kvalitetna vina, maslinova ulja i ostali mnogobrojni plodovi mora, sunca i Dalmacije.

Festivalski program obuhvata svečanu večeru u Arsenalu, origami radionice sa Hrvatskim origami društvom u Arheološkom muzeju Zadar, predstavljanje tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih veština, enološki i gastro sajam u atriju palate Cedulin, i nedelju posebne ponude specijaliteta od tune u mnogobrojnim zadarskim restoranima. Svi riblji specijaliteti nudiće se po promotivnim cenama uz posebnu promociju najkvalitetnijih zadarskih vina.

Poseban deo festivala posvećen je edukaciji i obrazovanju u kulinarskim veštinama. Vodeći hrvatski majstori kulinarstva približiće učesnicima i posetiocima deo magije prilikom stvaranja kulinarskih čudesa. Za sve zvanice, domaće i strane, organizovan je obilazak Zadra i okiline.

Share.

Comments are closed.