Turistička sezona 2018. na Beogradskoj tvrđavi

0

Posle zimske pauze, JP „Beogradska tvrđava“ od petka, 30. marta, počinje sa  novom turističkom sezonom za Beograđane i sve goste prestonice. Svi objekti na Beogradskoj tvrđavi će biti dostupni za posete, svih sedam ukupno, a od ovog vikenda kreće i nova sezona u Dino parku.

Park Jura avantura

Park dinosaurusa izrađenih u prirodnoj veličini „Jura avantura“ se već tradicionalno nalazi na istoj lokaciji kao i prethodnih godina. Stambol kapija biće mesto okupljanja najmlađih željnih istorije, avantura i igre.

Turistička sezona 2018. na Beogradskoj tvrđavi

Više od 35 napravnjenih dinosaurusa, među kojima su pojedine replike pokretne, i ispuštaju zvuke, biće ponovo na raspolaganju posetiocima za igranje, istraživanje i fotografisanje. Praistoriski ambijent dočaraće animatori, koji će uz zabavu i igru edukovati decu, objašnjavajući im o kakvom se vremenu i svetu radi.

Turistička sezona 2018. na Beogradskoj tvrđavi

Park „Jura avantura“ nudi posetiocima pored dinosaurusa  i dodatne sadržaje, kao što su igraonica na otvorenom, istraživanje i otkopavanje fosilnih ostataka, i druge stvari koje su vezane za temu parka. Radno vreme je svakog dana od 10.00 do 20.00 časova, a tokom sezone, park će biti mesto na kome će se održati brojne tematske radionice, predstave i predavanja.

 

Beogradska tvrđava, dom Sedam centara zabave

Sve ulaznice, za svih sedam objekata, mogu se kupiti na prodajnim mestima na Beogradskoj tvrđavi, u Galeriji Stambol kapije i u Kuli Nebojša. Mesta koja spremno dočekuju posetioce su Kula Nebojša, Veliki barutni magacin, Bunker, Rimski bunar, Kazamati, Sahat-kula i Stambol kapija, a organizatori su pripremili i zajedničku ulaznicu, jednu koja će objediniti vise lokacija po povoljnijoj ceni.

Turistička sezona 2018. na Beogradskoj tvrđavi

Posetioce će već kako je to postala tradicija, na tvrđavi čekati zaposleni u JP „Beogradska tvrđava“, koji će ih upoznati sa objektima, istorijskim činjenicama i razlozima njihovog nastanka, kao i sa sadržajem koji se nalazi u njima.

Turistička sezona 2018. na Beogradskoj tvrđavi

Sahat-kula, Rimski bunar, Veliki barutni magacin, Vojni bunker, Kazamati Vojnog muzeja i Stambol kapija otvoreni su svakodnevno od 11.00 do 19.00 časova, dok je Kula Nebojša otvorena od srede do nedelje od 11.00 do 19.00 časova.

Turistička sezona 2018. na Beogradskoj tvrđavi

 

Share.

Comments are closed.