Turizmijada u Budvi od 2. do 6. maja

0

U Budvi, od 2. do 6. maja, održaće se 11. po redu Međunarodni kongres i sportske igre Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, Turizmijada.

Turizmijada je manifestacija koja na jednom mestu okuplja studente i stručnjake iz oblasti turizma i hotelijerstva, i kroz edukaciju, sport i jednostavno dobru zabavu stvara uslove za razmenu informacija, budućih poslovnih veza i razvijanje novih ideja.

Ove godine je glavna tema konferencije „Digitalni marketing”, gde  će priznati stučnjaci govoriti o poslednjim trendovima iz ove oblasti, dok će studenti pokazati svoje znanje učešćem na tradicionalnom takmičenju pod nazivom „Turizmijada Case Study Challenge“ koji će ocenjivati  internacionalni stručni žiri. Ove godine na Turizmijadi, studente očekuje i testiranje praktičnih veština, kao i testovi i kvizovi znanja iz svih oblasti turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva.

Osim znanja, studenti će pokazati svoje veštine i u drugim disciplinama, a imajući u vidu da Turizmijada predstavlja sportsko-akademsko okupljanje mladih ljudi iz oblasti turizma i hotelijerstva, sportske igre su svakako najvažniji deo manifestacije. U ovom nadmetanju postoji  više od deset disciplina za koje se student i fakulteti mogu prijaviti, pa ko osvoji najviše bodova, dobija nagradu i titulu najuspešnijeg fakulteta u 2018. godini.

Poslednjih 10 godina na Turizmijadi je bilo više od 7.500 studenata i stručnjaka iz turističke industrije, a ove godine se očekuje da njihov broj bude veći od 1000.

Share.

Comments are closed.