Turska aviokompanija uvodi letove između Beograda i Istanbula

0
Turska aviokompanija AtlasGlobal, ranije poznata kao atlasjet, počeće od 15. marta da leti na liniji između Beograda i Istanbula. U saradnji sa kompanijom Air Serbia, AtlasGlobal planira da počne dnevne letove između Istanbula i Beograda koristeći svoj Airbus A321-200 avion, sa ukupno 200 sedišta, prenosi ExYu Aviation News.
Istovremeno, Air Serbia je saopštila da će od 14. marta prekinuti da leti ka Istanbulu, zbog, kako je rečeno, jake konkurencije i pada potražnje za putovanja u Tursku.
Dve kompanije su najavile i široko komercijalno partnerstvo. Inicijalna faza sporazuma podrazumeva kod-šer kojim će Air Serbia staviti svoj “JU” kod letenja na letove AtlasGlobala između Aerodroma Ataturk u Istanbulu i Beograda. Nakon toga, Air Serbia će staviti svoj kod i na međunarodne letove AtlasGlobala ka Rusiji, Moldaviji, Kuvajtu, kao i domaće letove u Turskoj.
Zauzvrat, AtlasGlobal će povećati svoju vezu postavljanjem svog “KK” koda na odabranim regionalnim usluga Air Serbia u jugoistočnoj Evropi i njenim dugim letovima za Njujork. Iz kompanije AtlasGlobal najavljuju da će u toku godine početi da saobraćaju i između Istanbula i Sarajeva.
“Planiramo proširenje na Balkan. Uvešćemo letove za Beograd i Sarajevo. Balkan je odlično područje za poslovanje”, kazao je u Beogradu Ender Karaca, regionalni menadžer kompanije.
Izvor: eKapija
Share.

Comments are closed.