Turska, Egipat i Tunis se vraćaju na turističku mapu sveta

0

Povoljne avio karte i jeftin hotelski smeštaj su najzaslužniji za povratak ovih zemalja na turističku mapu sveta, a bogat istorijski i turistički sadržaj postao je opet dostupan turistima. Kartagina, Efes i piramide posle kraće pauze ponovo dočekuju goste kao dobri domaćini, a lokalno stanovništvo sa nestrpljenjem očekuje povratak turista.

Nakon što su ih poslednjih nekoliko godina turisti izbegavali zbog prilično napete političke situacije i pada opšte  sigurnosti, zemlja faraona i piramida, zemlja velelepnih resorta, i jedina zemlja smeštena na dva kontinenta ponovno utvrđuju svoje mesto i vraćaju se na turističke mape, dok se turisti željni avanture polako ali sigurno vraćaju u njih.

Što se tiče Turske, u najvećem porastu su rezervacije za porodične odmore, a povoljne avio karte i jeftini hotelski smeštaj su zaslužni za popularnost ove zemlje, koja ove godine očekuje oko 40 miliona stranih turista, dok se sledeće godine spremaju se za rekordan broj poseta. Bogat istorijski sadržaj, destinacije poput Istanbula, Efesa, Pamukalea i Kapadokije su samo delić veličanstvenosti ove zemlje, i tradicionalno gostoprimstvo ovog naroda, dovoljna su i odlična preporuka da se poseti Turska, i da se uživa u čarima orijenta.

Turska, Egipat i Tunis se vraćaju na turističku mapu sveta

Približno je ista situacija i sa Egiptom, zemljom koja ima izuzetno bogato kulturno-istorijsko  nasleđe koje datira milenijumima unazad . U prvom tromesečju 2018. godine, zemlju faraona posetilo je 30 posto više gostiju nego u istom period prošle godine. Egipat je tradicionalno omiljena destinacija turistima širom sveta, bogata prelepim peščanim plažama, kao i florom i faunom. Od turističkog sadržaja koji se mora posetiti, treba navesti Kairo, Gizu, Aleksandriju i Luksor, a u mistici severne Afrike uživaju kako porodice, tako i individualci željni avanture.

Turska, Egipat i Tunis se vraćaju na turističku mapu sveta

Tunis je godinama bio omiljena porodična destinacija za letovanje i odmor. Zemlja resorta, kako drugačije nazivaju Tunis, beleži rast poseta od 23 posto u odnosu na prošlu godinu, a poljuljano poverenje se vraća među turiste, pa zemlja maslina, sahare i toplog mora ponovo postaje popularna. Treba napomenuti, da osim veličanstvenih hotela, ova zemlja ima puno destinacija koje se moraju obići, poput Sahare, Kartagine ili grada Susa. Tunis je gostoljubiva zemlja prirodnih lepota, antičkih gradova, festivala i ljubaznih ljudi, pa je s razlogom turisti obozavaju, i rado joj se vraćaju.

Turska, Egipat i Tunis se vraćaju na turističku mapu sveta

Povratak sigurnosti i turizma u ove zemlje je odlična vest, a s obzirom na to uvek imaju popularne cene i dobre turističke programe, možda bi trebalo razmisliti i obići ih, jedinstveno iskustvo boravka u ovim zemljama ne može se nigde drugde naći.

Share.

Comments are closed.