U Austriji se otvara muzej posvećen Džejmsu Bondu

0

U austrijskim Alpima se otvara muzej koji će biti posvećen najpoznatijem britanskom agentu na svetu, Džejmsu Bondu, i nosiće ime “007 Elements“.

Muzej će biti otvoren na vrhu planine Gaislachkogl u Söldenu,  na nadmorskoj visini od 3000 metara, pa će se do njega moći dolaziti isključivo žičarom. Muzej je smešten odmah do Ice Q restorana, koji je poslužio kao medicinska klinika u filmu Spectre iz 2015. godine u kom je  glavnu ulogu imao Danijel Krejg.

U Austriji se otvara se muzej posvećen Džejmsu Bondu

Kako čelnici muzeja ističu, ovo je najbolje mesto za muzej jer se jedan od filmova snimao ovde, a osim toga, austrijski Alpi su bili izuzetno značajni idejnom tvorcu poznatog agenta, Ianu Flemingu. On je, kako sam navodi, lokacije iz svojih knjiga kreirao na osnovu svojih sećanja i lokacija na koje je posetio.

U Austriji se otvara se muzej posvećen Džejmsu Bondu

Planirno je da se održi niz interaktivnih izložbi koje će posetiocima pokazati kako se snimaju  filmovi o Džejmsu Bondu. Glavni deo izložbe biće posvećen filmu Spectre, dok će ostali eksponati i postavka muzeja imati brojne i originalne rekvizite iz filmova.

U Austriji se otvara se muzej posvećen Džejmsu Bondu

Za kraj, posetioci muzeja imaće priliku da vide originalni Aston Martin automobil i avion iz filma, a arhitekte su za izlaganje ovih eksponata morali da osmisle poseban ogromni krovni prozor. Otvaranje muzeja predviđeno je za jul.

Share.

Comments are closed.