U Beogradu ostvareno znatno više noćenja nego prošle godine

0

U Beogradu je u periodu od početka godine ostvareno za 16% više noćenja stranih gostiju nego prošle godine u istom priodu, što jasno govori o popularnosti glavnog grada Srbije.

Po poslednjim podacima Sekretarijata za upravu, sektor statistike, broj turista u septembru mesecu veći je za 14%, od kojih su najbrojniji Kinezi, Nemci, Turci, Poljaci i Hrvati. Sledeći po brojnosti su gosti iz Slovenije, BiH, Crne Gore, SAD i Rumunije.

Kinezi su svakako prvi na listi u septembru mesecu, kako po brojnosti tako i u noćenjima, oni su povećeli dolaske za 84% i noćenja za 97%, a nove promene u strukturi turista čine gosti iz Poljske koji su se prvi put našli među prvih 5 po brojnosti u Beogradu, kao i gosti iz Sjedinjenih Država i Rumunije koji su među prvih 10 po brojnosti.

Od početka godine, ukupan broj gostiju u Beogradu iznosi 878.252, što je za 13% više u odnosu na prvih devet meseci prošle godine. Ukupan broj ostvarenih noćenja je 1.868.891, što je povećanje od 14%, od čega su strani gosti ostvarili 1.528.172 noćenja, , što je povećanje od 16%.

Sve ove brojke nedvosmisleno pokazuju da Beograd utvrđuje svoju lidersku poziciju među destinacijama u regionu, a dobra organizacija i bogat sadržaj odlična su formula za postizanje uspeha.

Share.

Comments are closed.