U Bijeljini se 18. i 19. maja održava 9. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture

0

Deveti po redu Međunarodni sajam turizma i gastrokulture u Bijeljini održaće se 18. i 19. maja, na kome će učestvovati više od 60 izlagača iz Republike Srpske i zemalja okruženja.

Kako najavljuju iz gradske Turističke organizacije, ovogodišnji sajam će se po prvi put održati u centru grada, na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića. Prethodnih godina, mesto okupljanja je bilo organizovano u Etno-selu Stanišići i hotelu Drina u Bijeljini, pa su ove godine organizatori obezbedili besplatni izlagački prostor veći od 500 metara kvadratnih za sve učesnike sajma.

Planom je predviđeno da se tokom prvog i drugog dana predstave turističke organizacije i turističke agencije, banje i banjski lečilišni kompleksi i ugostiteljski objekti, dok je drugi dan rezervisan isključivo za ugostiteljske objekte i proizvođače zdrave i organske hrane, u okviru koga će predstaviti nacionalnu kuhinju, domaće specijalitete i autohtonu gastronomsku ponudu.

Na sajmu će, kao i obično, stručni žiri sastavljen od predstavnika turističke industrije, birati i ocenjivati izagače u 10 kategorija. Najbolji će dobiti priznanja iz  oblasti najuspešnije turističke promocije i promocije nacionalne kuhinje, najuređenijeg izlagačkog prostora iz oblasti turizma i ugostiteljstva, najboljeg promotivnog materijala i najposećenijeg štanda.

Share.

Comments are closed.