U Hrvatskoj više turista, ali se manje zadržavaju

0

Jadransko more i grad Zagreb u periodu od januara do aprila ove godine posetilo je 1,1 milion turista, osam odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok je tri miliona ostvarenih noćenja predstavljalo rast od šest posto, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo turizma koje te podatke smatra najavom dobre sezone.

Strani turisti ostvarili su 845 hiljada dolazaka što predstavlja porast od osam odsto i imali su 2,4 miliona noćenja što predstavlja rast od pet odsto u odnosu na prva četiri meseca 2014. godine, prenosi portal index.hr.

Pet najjačih tržišta u periodu od januara do aprila po udelu u noćenjima su Nemačka, Slovenija, Austrija, Italija i BiH.

Domaći turisti takodje beleže rast u dolascima od osam odsto, a u noćenjima od 11 odsto.

“Rast od osam odsto dolazaka u periodu januar-april, kao i rast od šest odsto noćenja, vrlo je dobar rezultat koji najavljuje dobru sezonu”, istakao je ministar turizma Darko Lorencin i dodao da su ostvarene brojke rezultat dobro planiranih promotivnih aktivnosti na glavnim emitivnim tržištima sprovedenim krajem prošle i početkom ove godine, ali i dobrog rada na dalekim tržištima.

Share.

Comments are closed.