U Kempinski Hotelu Adriatic održan “Tajlandski festival na moru”

0

U saradnji sa Počasnim Generalnim konzulatom Kraljevine Tajland u Zagrebu, Veleposlanstvo Kraljevine Tajland za Hrvatsku sa sedištem u Budimpešti bilo je domaćin Tajlandskog festivala na moru, koji je 28. jula održan u Kempinski Hotelu Adriatic.

Tajlandski kuvari predstavili su nekoliko jela tajlandske kuhinje, poznate po egzotičnim sastojcima i prenošenju kuvarskog umeća i tradicionalnih recepata sa kolena na koleno. Tako su posetioci Tajlandskog festivala na moru imali priliku da probaju Pad Thai, poznate pirinčane rezance sa začinskim biljem, Som Tam, pikantnu salatu od papaje, slatke i slane mini palačinke Khanom Buang, kao i vrlo popularan tajlandski desert Look Chub. Hedonistički doživljaj upotpunjen je osvežavajućim biljnim sokovima, lokalnim vinima umaške vinarije Fiore koja su se nežno sljubila s aromatičnim ukusima Tajlanda, a ljubitelji piva uživali su u tajlandskom pivu sponzora Pan Asia d.o.o. iz Zagreba.
Osim održanog jednodnevnog Tajlandskog festivala na moru, Kempinski Hotel Adriatic već drugu godinu zaredom ugošćuje izložbu nemačkog pop-art umetnika Devina Milesa i sudeluje u poznatom projektu Turističke zajednice Istarske županije i BMW-a pod nazivom „BMW Coast Drive – Enjoy the sunny side of the streets in Istria“, a odnedavno se u hotelu može pogledati izložba violinskih skulptura Stradivari Rock poznatog talijanskog umetnika Danielea Dondèa.
Foto: Duško Marušić / PIXELL

Share.

Comments are closed.