U Madridu 2017. proglašena za Međunarodnu godinu održivog turizma za razvoj

0

U okviru španskog Međunarodnog sajma turizma (FITUR 2017), ova godina je od strane Ujedinjenih nacija proglašena Međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj.

Kako navodi generalni sekretar UN Antonio Guterres, svakog dana više od 3 miliona turista prelazi međunarodne granice, dok svake godine skoro 1,2 milijarde ljudi putuje u inostranstvo.
Taleb Rifai, generalni sekretar Svetske turističke organizacije (UNWTO), kazao je da Međunarodna godina održivog turizma za razvoj predstavlja jedinstvenu priliku da se podigne svest o doprinosu održivog turizma u razvoju između javnog i privatnog sektora, da se mobilišu sve zainteresovane strane da rade zajedno u uspostavljanju turizma kao katalizatora pozitivnih promena.

Svečanosti u Madridu prisustvovala je i pomoćnica ministra za turizam Republike Srbije, Renata Pindžo i tom prilikom sa zvaničnicima UNWTO razgovarala o saradnji i potencijalnim projektima u okviru razvojnog partnerstva 2016-2020 Vlade Republike Srbije i Tima Ujedinjenih nacija u Srbiji (UNDAF 2016-2020), kao i o konferenciji koju će Republika Srbija organizovati u saradnji sa UNWTO u junu 2017. godine, na temu održivog turizma u regionu Dunava.

Share.

Comments are closed.