U Mikseru održan Java Coffee Event Brew Bar

0

U sredu 3. septembra u Mikser house-u održan je Java Coffee Event Brew Bar. Glavni cilj ovog događaja u čijem je centru kafa je da se ljudima prošire vidici kada je ovaj napitak u pitanju, a organizatorima je posebno bilo bitno da pokažu kako kafa nije samo nešto gorko i crno već čitav spektar ukusa, koji se razlikuju u zavisnosti od toga iz kog regiona potiče sama kafa i kako je napravljena. Java Coffee promoviše sveže prženu kafu kao i svetlo (za filter) i srednje (za esresso) prženu.

U ovom Brew Bar-u predstavljeni su alternativni načini pripremanje kafe. Korišćen je chemex (trouglasti bokal), dripper (bušna čaša) i aeropress (plastična tuba). Ušesnici ovog događaja pravili su jedan single origin na različite načine, koji su posetioci upoređivali i ocenivali posebno obraćajući pažnju na aromu, punoću ukusa, afthertaste … Takodje, pravili su i različite single origine na isti način sa ponovnim ocenjivanjem.

Važno je reći da je ovaj način pripremanja dostupan svima (ne treba skupa oprema) i može se praviti i kod kuće, a u Mikseru house-u korišćene su single origin kafe iz Kostarike, Kenije i El Salvadora.

Share.

Comments are closed.