U oktobru se održava najskuplja vinska večera do sada

0

U Hong Kongu će uskoro biti održana večera, i to prava gala večera za koju ulaznica košta 12.000 dolara. Na meniju, osim vrhunskih specijaliteta, zvezde večeri biće francuska vina iz 19. veka i najbolji tokajci iz istog perioda.

Hong Kong će na jesen biti mesto gde će se održati najskuplja vinska večera do sada. U oktobru, kada je zakazana večera, glavna tema biće devetnaesti vek, i to u formi najmanje četiri vina iz tog perioda. Na večeri ćegostima biti služena vina Chateau Lafite Rothschild iz 1865. godine, Chateau Giscours, Latour, Chateau d’Yquem, kao i ostala vrhunska vina.

Cena koju gosti moraju da plate kao participaciju iznosi 12.000 dolara po osobi, a organizator je kao kuriozitet naveo činjenicu da postoji velika šansa da mnoga od ovih vina neće biti pitka, jer bez obzira na cinjenicu da neka zaista mogu trajati decenijama, pa i vekovima, sva vina na kraju postaju nepitka. Međutim, i pored ovakvog saznanja, vlada veliko interesovanje i radoznalost gostiju, jer ipak je privilegija učestvovanje u ovakvom događaju, i samo prisustvo je dovoljno kada su ovakva vina društvo.

Share.

Comments are closed.