U slučaju odustajanja od putovanja agencije ne vraćaju novac

0
Poplave i požari nisu omeli srpske turiste da odu na željenu destinaciju. Zasad nije bilo otkazivanja i odustajanja, a ukoliko bi to putnici i poželeli, novac ne bi dobili nazad. Naime, kako pišu Večernje novosti, sve dok države ne proglase vanredno stanje, putnici ne mogu da dobiju povraćaj novca, jer agencije nemaju zakonsku osnovu da ga traže od vlasnika apartmana ili hotela. Na vremenske nepogode gleda se kao na “višu silu”.
Agencije u takvim sitacijama pomažu putnicima da se nađe neko rešenje, možda da pronađu novu destinaciju – kaže za Večernje novosti Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija.

U slučaju odustajanja od putovanja agencije ne vraćaju novac – Refundacija jedino u slučaju vanrednog stanja

Pri ovim poplavama u Grčkoj, skoro da je za sve pronađen rezervni smeštaj. Najbitnije je da budu u kontaktu sa agencijama. Onima koji idu individualno i preko nekih sajtova uplaćuju novac na privatne račune vlasnika, mi ne možemo da pomognemo. Moramo da skrenemo pažnju turistima da na takva letovanja idu na sopstvenu odgovornost. Kod ovakvih slučajeva ne može ni inspekcija da im pomogne – objašnjava Seničić.
Novac ne mogu da dobiju ni turisti koji odustanu od odlaska u Egipat, iako je tamo vandredno stanje produženo na još tri meseca. Ni nedavni napad na plaži u Hurgadi nije promenio okolnosti u kojima se ova država nalazi.
Kod Egipta nema povraćaja novca, jer su turisti aranžmane uplatili za vreme trajanja vanrednog stanja – objašnjava Seničić.
Share.

Comments are closed.