U toku je prijava za 29. sezonu međunarodnih volonterskih kampova

0

Mladi istraživači Srbije i Volonterski servis Srbije organizovali su i ove godine prijave za za novu sezonu međunarodnih volonterskih kampova. Prijave su u toku, a jedino što je potrebno je dobra volja i jaka želja za putovanjem i provodom.

Svi koji su zainteresovani za volontiranje i za ovakav vid zabave, na raspolaganju imaju preko 2.500 kampova širom sveta. Da biste se prijavili, neophodno je jedino da to dovoljno želite, ukoliko želite da putujete i obiđete sve one destinacije o kojima ste sanjali, obrazovanje i godine starosti nisu bitne. Organizatori su zaduženi za smeštaj, hranu i logistiku, dok su troškovi putovanja obaveza putnika.

Međunarodni volonterski kampovi omogućavaju razmenu različitih kultura kroz hranu, igre, upoznavanje i rad, a na njima mogu da učestvuju volonteri bez starosne granice.

Volonteri su angažovani na različitim poslovima, a svi su u okvirima ekologije, sociologije, jezika, arheologije, i sličnim granama društva,i nikakvo predznanje ili stručnost u samom početku nije potebna. Jedino što je bitno jeste ljubav prema prirodi i ljudima, za sve ostalo su zaduženi organizatori koji su obučeni i spremni da obezbede nezaboravno iskustvo.

Jedini uslovi, ako se tako mogu nazvati, su osnovno znanje engleskog jezika, vedar i avanturistički duh, samostalnost, otvorenost ka drugim kulturama i tolerantnost. Ukoliko ste zaintersovani, za više informacija ili eventualnu prijavu, posetite zvaničnu internet stranicu.

Share.

Comments are closed.