Ukus Fest – prvi ovogodišnji festival hrane 31. marta i 1. aprila u hotelu Metropol

0

Ukus Fest je manifestacija koja promoviše poljoprivrednu proizvodnju, plasman i prodaju prehrambenih proizvoda, u obliku modernih prezentacija hrane i pića, i to tri puta godišnje. Prvi festival hrane je „Prolećni ukus Fest„ koji predstavlja neverovatan spoj svih čula u doživljaju koji se pamti, a ove godine će se održati u hotelu Metropol Palace 31. marta i 1. aprila.

Osnovna zamisao festivala je da svim posetiocima iz zemlje i inostranstva pokaže vrhunski kvalitet i jedinstven doživljaj srpske hrane.  Na festivalu će biti predstavljeno više od 200 izlagača hrane i pića iz Srbije , Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Grčke.

Posetioci će moći da se zaslade starim, domaćim pekmezima, džemovima, orasnicama, krofnama i još mnogim starim specijalitetima. U ponudi „Prolećnog ukus Fest“ festival će takođe biti degustacija najboljih sireva, suhomesnatih proizvoda, najkvalitetnijih  vina  i rakija. Od slanih čarolija u ponudi će se naći odlične pršute, domaće kobasice, različite vrste čvaraka i ostali mesni specijaliteti. Kao poseban gastro doživljaj Srbije, zvezde festival će svakako biti domaći ajvar, ljutenice,trljenice, kao i mnogi drugi autentični začinjeni i aromatični proizvodi.

Festival će biti otvoren od 10.00 do 20.00 časova, a u nedelju, drugog dana, biće dodeljena prestižna nagrada „Naj ukus festa“, a glasovima posetilaca biće odlučene i nagrade za najbolju inovaciju.

Share.

Comments are closed.