„Ukusi Francuske“ u „Klubu književnika“

0

Nakon prošlogodišnjeg uspeha Ukusa Francuske „Klub Književnika“ će i ove godine biti jedan od hiljadu restorana u svetu izabranih da pripreme specijalitete francuske kuhinje.

U ponedeljak, 21 marta 2016. godine, Klub književnika će zajedno sa 1000 pažljivo izabranih restorana na različitim tačkama sveta, ponuditi svojim gostima francuski meni u čast francuske gastronomije. Gout de France (“Ukusi Francuske”) organizuje se na inicijativu jednog od najpoznatijih francuskih kuvara Alena Dikasa i Ministarstva za spoljne poslove i međunarodni razvoj.
Prošle godine Klub književnika privukao je veliki broj gostiju, ljubitelja francuske kuhinje, kao i one koji to do tada nisu bili. Među gostima bili su i Philip Zepter, Danica i Vuk Drašković, mnogi redovni gosti kluba iz sveta umetnosti i kulture, svi sa jednom željom – da probaju specijalitete sa francuskog menija, kreiranog specijalno za ovu priliku. Francuski specijaliteti i ove godine biće pripremani na autentičan način dugogodišnjeg šefa kuhinje Kluba književnika, Ljube Vasića, a glavni specijalitet je biće guščija džigerica koja je na meniju „Kluba književnika“ više od dvadeset godina.

Share.

Comments are closed.