Urban bean fest – prvi put u Novom Sadu

0

Sve je spremno za početak Urban bean festa, koji će 12. i 13. juna biti održan u Novom Sadu.

Zapravo je čuvena Temerinska pasuljijada dobila svoju gradsku formu, pa će festival pod ovim imenom prvi put biti održan u Kameničkom parku, najstarijem novosadskom izletištu.

Kapije fest zone otvaraju se 12. juna u podne, a od 17 časova, uz popularne bendove, počinje zagrevanje za drugi dan festivala, kada će vrsni kulinari iz zemlje i regiona odmeriti snage u kuvanju pasulja.

Pobednike očekuju vredne novčane nagrade– trećeplasiranom će biti dodeljeno 20.000 dinara, drugoplasiranom 30.000 dinara, a najboljem sleduje čak 100.000 dinara. Organizatori podsećaju da su prijave takmičarskih ekipa u toku sve do 10. juna.

Besplatni rok koncerti, izvrstan pasulj i promotivne cene piva nisu sve što Vas očekuje na festivalu koji je inspirisan domaćom kulinarskom tradicijom. Dobro poznate i popularne Ravničarske igre, Etno sokak sa tradicionalnim umetninama, izložbom vina i cvećai raznovrsni kulturno-umetnički, muzički i sportski sadržaji takođe su deo programa.

Ulaz na festival je besplatan, a pasulj će se kuvati i u humanitarne svrhe.

Organizatori festivala su Bean Marketing i Ekocentar Vodomar 05, uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada i JKP Gradsko zelenilo.

Share.

Comments are closed.