Valamar u Poreču – Poreč bike share

0

Ispred hotela Valamar Riviera u Poreču predstavljen moderan sistem za automatsko iznajmljivanje bicikala pod imenom Poreč Bike Share. Radi se o jedinstvenom modelu usluge koja će građanima i gostima Poreča omogućiti jednostavan, brz i povoljan oblik prevoza u gradu.

U Poreču će ljubiteljima vožnje biciklom na raspolaganju u 2017. godini biti 35 električnih i 35 mehaničkih bicikala, raspoređenih na 5 stanica na kojima svi zainteresovani mogu jednostavno preuzeti i ostaviti bicikle.

Valamarova investicija vredna više od milion kuna, realizovana je u saradnji sa Sistemom javnih bicikala d.o.o. licenciranim Nextbike partnerom poznatim širom Evrope. Usluga je dostupna u opciji plaćanja vožnje po satu po ceni već od 10 kn.( 1,5€). Osnovni nedeljni paket iznosi 79 kuna za 7 dana (10€), a godišnja premium članarina iznosi 199 kuna (30€).

Valamar je za građane s prebivalištem na području grada Poreča osigurao posebnu pogodnost odnosno 50% popusta na premium godišnji paket,  tako da će cena za njih iznositi 99 kuna, a imaće i neograničen broj besplatnih vožnji u trajanju do 30 minuta.

Valamar u Poreču

Poreč Bike Share

“Verujem da razvojem biciklističke infrastrukture i bike manifestacija destinacija dobija dodanu vrednost, a Poreč Bike Share usluga zasigurno obogaćuje ne samo turističku ponudu nego i kvalitet života  svih građana Poreča. Ovaj projekat prati svetske trendove a ujedno je i potvrda strateške orijentacije Valamara u smeru uvođenja niza inovativnih usluga.”  istaknuo je Željko Kukurin, predsednik Uprave Valamar Riviere.

Nextbike sistem javnih bicikala u Hrvatskoj već sada broji 20.000 registrovanih korisnika koji su ga prepoznali kao najpametniji gradski prevoz. Popularni nextbike oblik prevoza dostupan je u 13 hrvatskih gradova i opština: Zagrebu, Karlovcu, Gospiću, Brinju, Slavonskom Brodu, Ivanić Gradu, Velikoj Gorici, Sisku, Zadru, Šibeniku, Makarskoj, Metkoviću pa čak i na ostrvu Lastovu.

Share.

Comments are closed.