Veliki test najboljih vina Srbije u izboru Vino.rs

0

Veliki test Vino.rs, četvrto međunarodno ocenjivanje najboljih vina Srbije u izboru Vino.rs, biće održano 27. i 28. novembra u Beogradu u hotelu Falkensteiner.

Najbolja vina Srbije u izboru Vino.rs biće ocenjena u šest kategorija – crvena, bela, roze, penušava, prirodno slatka i pojačana ili aromatizovana, a žiri će uz pobednike po kategorijama proglasiti sveukupnog pobednika koji će poneti Vino.rs Grand Prix i naziv najboljeg vina Srbije 2014. godine u izboru Vino.rs. Nagrada će biti dodeljena i za vino sa najboljim odnosom cene i kvaliteta.

„Vina će ocenjivati kompletno međunarodni žiri sastavljen od iskusnih internacionalnih sudija iz devet zemalja, uključujući i dvoje sudija s titulom Master of Wine, najcenjenijom među vinskim ekspertima. Ovo je posebno značajno, ne samo zbog autoriteta žirija, već i zbog mogućnosti da sud o vrhunskim srpskim vinima daju ljudi koji imaju direktan uticaj na ukus vinske publike u svetu“, kaže je Viktor Čikeš, predsednik Organizacionog odbora Velikog testa Vino.rs 2014.

Vina se ocenjuju na skali do 100 poena, a plasman zavisi od izgleda, mirisa, ukusa, kao i opšteg ukusa koje vino ostavlja. Veliki test Vino.rs ove godine je podržalo i Ministarstvo poljoprivrede koje posebnu pažnju posvećuje razvoju vinogradarstva u Srbiji, budući da je to delatnost sa najvećim rastom u našoj zemlji, a rezultate ocenjivanja proizvođači mogu da koriste za uspostavljanje oznaka geografskog porekla.

 

Share.

Comments are closed.