Veliko interesovanje za obilazak gradskih zdanja u Beogradu

0

U okviru programa “Približimo institucije gradjanima”, svake prve subote u mesecu realizuje se program besplatnog razgledanje gradskih zdanja, koji obuhvata objedinjeni obilazak Doma Narodne skupštine Republike Srbije, zdanja predsednika Srbije – Novog dvora i Starog dvora.

Posetioci se prijavljuju u Turističko-informativnom centru Turističke organizacije Beograd (TOB) u Knez Mihailovoj ulici, na unapred pripremljene liste, sa podacima iz ličnih dokumenata.

Gradski sekretar za privredu Tijana Maljković je istakla da je namera da posete zdanju Starog dvora i drugim zdanjima u Beogradu budu deo redovne turističke ponude.

U saopštenju Beoinfa se navodi da je sve veće interesovanje za dolazak posetilaca iz drugih gradova Srbije, naročito iz Novog Sada.

Grupe posetilaca zainteresovanih samo za obilazak Doma Narodne skupštine RS mogu se najaviti na mejl-adresu edukacija@parlament.rs, a zdanje Narodne banke Srbije u Kralja Petra 12, u delu izložbenih postavki, posetioci mogu da obidju svakog radnog dana od 10 do 16 sati uz neki lični dokument.

Grupe posetilaca mogu se najaviti na mejl adresu izlozba@nbs.rs.

Organizatori obilaska beogradskih zdanja su Sekretarijat za privredu i TOB.

Share.

Comments are closed.