Venecija zabranila otvaranje restorana brze hrane

0

Gradske vlasti Venecije donele su odluku o zabrani otvaranja novih restorana brze hrane kako bi se sačuvao identitet grada i njegova tradicija.

Zakon će ograničiti i broj lokala koji prodaju pice na komad i neće biti primenjivan jedino na poslastičarnice koje prodaju domaći sladoled.

“Želimo da zaustavimo aktivnosti koje nisu u skladu sa očuvanjem i razvojem kulturnog nasleđa”, rekla je Paola Mar, direktorka Turističke organizacije Venecije, prenosi Gardijan.

Prema njenim rečima, Venecija se ne protivi kebabima ili drugim vrstama brze hrane i nema problem sa tim da ljudi jedu na ulici, iako je konzumiranje hrane za poneti na Trgu Sv. Marka zabranjeno.

“Problem je što, kad je reč o turističkom gradu kao što je naš, postoji rizik da izgubi svoji identitet. Postoje lokalni proizvodi koje moramo da promovišemo”, rekla je Mar.

Venecija je poslednji u nizu italijanskih gradova koji su se odlučili na sličan korak kako bi sačuvali domaću kuhinju. Prethodno je Verona ograničila broj restorana koji prodaju kebab, dok je Firenca preduzela mere za podsticanje prodaje lokalnih proizvoda.

Izvor: Tanjug/Blic

Share.

Comments are closed.