Verovatno najkreativniji svetski hostel, sastavljen od nekadašnjih zatvorskih ćelija

0

Nekada zatvor, danas jedan od najintrigantnijih hostela na svetu. Mesto koje je delilo i kategorizovalo ljude prema različitim mišljenjima i verovanjima, stasalo je u pravi društveni centar i mešavinu ideja.

1882. godine Austrougarska vojska je izgradila vojnu zgradu, gde se danas nalazi Hostel Celica, i ona je služila kao zatvor više od 100 godina. Zgrada je bila napuštena sve do 2001. godine, kada je transformisana u centar za mlade, a 2003. godine je dobila svoju sadašnju funkciju. Danas je to najposećeniji hostel u Ljubljani.

Celica je sigurno utočište putnicima, umetnicima i svim ljudima sklonim avanturama. Zatvorenike su zamenili umetnici koji su udahnuli novi život ovom mestu, napravivši tako nov i svež način izražavanja, a 2003. godine osmislili su prostor za putnike koji svakodnevno doprinose širenju novih dimenzija slobode.

Hostel Celica je savršen primer kako umetnost može transformisati mesto sa tako mračnom i kompleksnom pričom u potpuno drugačije okruženje, ispunjeno bezbrojnim mogućnostima i pozitivnim vibracijama.

Za sve informacije posetite zvaničnu stranicu hostela.

Share.

Comments are closed.