Vinarija Aleksić predstavila penušavac

0

Vinarija Aleksić predstavila je svoje prvo penušavo vino Biser.

Penušavo vino Biser kreirano je po tradicionalnoj francuskoj recepturi od autohtone sorte Smederevke. Nakon dvogodišnjeg odležavanja proizvedeno je u količini od 2.500 boca. Biser sadrži 10 grama zaostalog sećera i  11,5 odsto alkohola, a odlikuje ga prijatan i osvežavajući ukus.
Ovo harmonično i elegantno mlado vino,  karaterišu umereni mirisi suvog cveća, kore žute jabuke i toplog kroasana.  Servira se na temperaturi od pet stepeni, a najbolje se slaže uz bela mesa, plodove mora, sireve, voće, sladodele i kolače, objasnili su iz vinarije.
Vinarija Aleksić u svojoj ponudi ima ukupno 13 etiketa,13 stilova vina za sva čula i svačiji ukus. Sada smo proizvodnjom penušavog vina Biser u potpunosti zaokružili naš portfolijo. Za posebne trenutke se uvek bira posebno vino.
Penušavac Biser je poseban i verijem da ce u danima koji slede  upotpuniti sve vaše proslave i lepe trenutke, izjavila je Dragana Janjić, direktor vinarije Aleksić.
Nedavno je uspešno završena i berba 2017. od koje će nastati vrhunska vina, a koja je ujedno bila  i jubilarna, deseta po redu, berba grožđa, od kog se proizvodi jedno od najpoznatijih i nagrađivanih vina vinarije Aleksić, Kardaš.
Izvor: Inhoreca
Share.

Comments are closed.