Vinarija “Tikveš” osvojila 13 nagrada na takmičenju “Decanter” u Londonu

0

Sva vina “Tikveš” koja su bila prijavljena za najmasovnije svetsko takmičenje “Decanter” u Londonu, osvojila su nagrade. Objavljivanje rezultata o ocenjivanju prijavljenih 16.000 vina
iz celog sveta, vinariji “Tikveš” donelo je 13 nagrada, 7 bronzanih medalja i 6 priznanja.

Bronzane medalje osvojila su sledecá vrhunska “Tikveš” vina: “Domaine Lepovo Grand Cuvee 2013” i “Domaine Lepovo Chardonnay 2014”, “Grenache Blanc” i “Chardonnay” iz serije “Special Selection”
berba 2015, “Alexandria Cuvee” 2014. crveno, kao i “Bela voda” crveno iz berbe 2013-te i “Barovo” crveno, berba 2012. Pored medalja, ova vina su dobila i odlične preporuke sudija – procenitelja koji su između ostalog konstatovali da su “odlično napravljena vina, sa izraženim karakterom, vina za uživanje”. Vinarija “Tikveš” tradicionalno svake godine osvojila brojne nagrade na Decanter-u u Londonu, koji je prema broju prijavljenih vina jedan od najvecíh i najcenjenijih u svetu. Postoje mnogi podaci koji ukazuju na veličinu i značaj ovog takmičenja, a jedan od njih je i broj sudija zaduženih za procenu vina. Naime, u izvršenju tog zadatka ove godine učestvovalo je čak 244 sudija i za 5 dana trebalo je da odrede najbolje među 16.000 prijavljenih vina. Zbog toga, osvojene nagrade na ovom takmičenju imaju veliki značaj i za poznavaoce i ljubitelje vina iz celog sveta.

Share.

Comments are closed.