Vinske ture i Đerdap za goste iz Bugarske

0

U saradnji sa opštinskim Turističkim organizacijama iz Knjaževca, Sokobanje, Boljevca, Bora, Negotina, Kladova, Zaječara i Majdanpeka, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS iz Zaječara je uz pomoć Ambasade Republike Srbije u Sofiji organizovala poslovni sastanak i predstavila turističku ponude istočne Srbije bugarskim turoperatorima i turističkim agencijama iz Sofije.

Bugarski poslenici žele da se bliže upoznaju sa ponudom, kao i sa hotelskim i restoranskim kapacitetima, muzejima, ali i mogućnošću dovođenja gostiju na najznačajnije turističke i kulturne manifestacije koje se organizuju u istočnoj Srbiji.
Dogovoreno je da turističke organizacije istočne Srbije zajedno sa RARIS-om pripreme predloge zajedničkih trodnevnih regionalnih tura i te programe dostave bugarskim turoperatorima. Tokom najavljenog studijskog putovanja, u četiri dana posete bila bi predstavljena kompletna turistička ponuda istočne Srbije, a turoperatori iz susedne Bugarske bi na licu mesta mogli da vide hotele, motele, pansione, privatni smeštaj, kampove, restorane, muzeje i druge turističke objekte i znamenitosti. Očekuje se da nakon toga budu uspostavljeni i prvi poslovni kontakti između organizatora putovanja iz te zemlje i turističkih poslenika istočne Srbije, a da bi krajnji rezultat bilo povećanje broja bugarskih turista koji posećuju te destinacije.

Share.

Comments are closed.