Vinsko-gastronomska muzička senzacija u Zrenjaninu

0

Zrenjaninski festival vina, prvi do sada, ugostiće u Banatu 22. i 23. juna sve renomirane vinarije iz Srbije, odlične i poznate muzičare, i sve lokalne proizvođače hrane i specijaliteta.

22. i 23. juna, Zrenjanin se postavlja na mapu gradova u kojima se dešavaju važne vinske manifestacije. Zrenjanin će biti domaćin prvog Zrenjaninskog festivala vina, koji će se održati u Aviv Parku, pod velikim belim šatorima, na rustičnim drvenim štandovima i stolovima.

Svoje učešće je potvrdilo više od 30 odabranih vinarija iz cele Srbije, a sam grad je u poslednjoj deceniji dobio intenzivniju i razvijeniju vinsku scenu, podržanu i vinarijama koje pripadaju Banatskom i Potiskom vinogradarskom regionu. Svi restorani u gradu aktivno rade na negovanju vinske kulture, Zrenjaninci su česti gosti na vinskim manifestacijama koje se dešavaju u drugim gradovima u Srbiji, pa je svakako red da konačno dobiju svoj prvi vinski festival.

Grad za koji se verovalo da je posvećen isključivo pivu pokazuje ozbiljnost i zrelost, i veliko interesovanje za vinsku kulturu. Rimljani su to dobro formulisali kroz drevne mudrosti koje opstaju do danas – da bi upoznao jedan narod sedni za njegov sto, probaj njegovu hranu i pij njegovo vino, onda ćeš upoznati kakvi su ti ljudi.

Share.

Comments are closed.