Vitez fest 2018, za slavu i čast!

0

Na Beogradskoj tvrđavi 31. marta i 1. aprila biće organizovan Međunarodni festival viteške kulture Vitez fest 2018, a ulaz će za sve posetioce biti besplatan.

Vitez fest, manifestacija koju organizuje Kraljevski red vitezova, održaće se na tvrđavi u cilju očuvanja tradicije viteških festivala namenjenim deci i roditeljima, a dobrodošli su svi gosti iz Srbije i regiona. U okviru ovog festivala održaće se još i Viteško proleće, i Nedelja viteštva.

Simbolično, u danima kad se obeležavaju najlepši dečji praznici Vrbica i Cveti, Beogradska tvrđava će opet biti mesto časti i slave, a Beograd će bar za vreme trajanja festivala postati grad vitezova, ratnika, princeza i mesto dečjeg radovanja. Ove godine, pod sloganom „Klinci i klinceze, postanite prinčevi i princeze!“ , Beograd postaje mesto mitova i legendi, jedna prava bajka.

Za vreme trajanja viteškog  festivala  posetioce očekuje program koji će probuditi maštu dece, ali i onih starijih koji i dalje poštuju nekadašnje vrednosti, i veruju da vitešvo nije ostalo u zaboravu.

U okviru manifestacije Vitez fest 2018 biće održan i prvi muzički festival Viteško proleće od 27. marta do 1. aprila. Cilj ovog dela festivala je poštovanje kulture i negovanje tradicije, kao i razvijanje ljubavi prema muzici i umetnosti. Festival je namenjen deci i mladima koji će izvoditi izvorne i duhovne pesme, a učestvovaće mladi uzrasta od 8 do 20 godina. Najbolji izvođači nastupaju na završnom delu manifestacije kod Despotove kule na Kalemegdanu 31. marta i 1. aprila.

Manifestacija Nedelja viteštva će biti održana u periodu od 26. do 30. marta, a  obeležiće je brojna zanimljiva predavanja u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“, projekcije filmova u Kinoteci i koncert u Barutani.

Share.

Comments are closed.