Viticulture, društvena igra za ljubitelje vinarstva

0

Iako ova društvena igra postoji od 2013. godine, tek u poslednjih nekoliko godina Viticulture je  postala zaista popularna na već gotovo prezasićenom tržištu igara na table.

Igra Viticulture je napravljena na principu ostalih društvenih igrica koje koriste tablu i figurice koje se pomeraju po njoj, u igri učestvuje od dva do šest igrača, a pobednik je onaj koji prvi napravi uspešnu vinariju. U ovom digitalnom dobu, okupite društvo, otvorite flašu dobrog vina i zaigrajte društvenu igru u kojoj možete biti upravnik vinograda.

Igra je nastala još 2013. godine, izdavač je kuća Stonemaier Games, ali tek u poslednjih par godina je Viticulture počela da se zaista probija na tržištu igrica koje se igraju na tabli. Razlog za to jeste konstantno usavršavanje i unapređivanje igre vizuelnim detaljima, a postoji i tendencija da se vino promoviše kao ideja kroz sve slojeve tržišta i društva, naročito preko gejming sektora, koji je tradicionalno opredeljen za pivo.

Igra počinje tako što svi igrači na početku dobiju malo imanje koje poseduje vinski podrum i tri radnika. Kako igra napreduje, a to zavisi i od sreće igrača, oni odlučuju o tome kako će rasporediti radnike na imanju, ko će i kako raditi različite poslove oko vinograda. Prilično komplikovana i složena pravila utiču na igrače i na međusobnu konkurenciju, a zadatak prolaska kroz ceo proizvodni proces vina uopšte nije jednostavan, ova igra nije jednostavna jer zahteva neprestanu koncentraciju i planiranje. Kao i u realnom životu, proces vinifikacije nije ni malo naivna stvar.

Igra sadrži veliku tablu za igru i nekoliko stotina kartica, a pobednik je igrač koji napravi najuspešniju vinariju.

Share.

Comments are closed.