Vojvodina na sajmu turističke berze u Kini

0
AP Vojvodina učestvovala je na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turističke berze u Kini (Guangzhou International Travel Fair 2017 for Travel & Tourism – GITF 2017), saopštio je Biro za odnose sa javnošću Pokrajinske vlade.
U saopštenju se ističe da su posetioci iz NR Kine, ali i drugih zemalja sveta, pokazali veliko interesovanje za šaroliku turističku ponudu Vojvodine.
Delegacija Pokrajinske vlade, na čelu sa potpredsednikom i sekretarom za privredu i turizam Ivanom Đokovićem, boravila je u radnoj poseti sestrinskoj pokrajini Guangdong u gradu Guangdžou, gde je od 23. do 25. februara 2017. godine održan ovaj Sajam, značajan za veliko kinesko turističko tržište.
Đoković je istakao da je učešće AP Vojvodine na sajmovima privrede i turizma na tržištu NR Kine od velikog značaja za Srbiju i čitav region, jer bezvizni režim koji se primenjuje između dve zemlje može umnogome doprineti unapređenju poslovne politike i olakšati potencijalnim turistima put ka našoj zemlji.
On dodaje da ovaj podatak ide u prilog činjenici da Srbija, kao jedina evropska zemlja koja ne potražuje vizu od NR Kine, kao i njen geografski povoljan položaj, predstavlja interesantnu destinaciju za poslovne ljude i turiste, a prevashodno za kineske investitore.
Predstavnici Turističke organizacije Vojvodine na ovom sajmu predstavljali su i zastupali turističku ponudu Vojvodine na mnogobrojnim poslovnim B2B sastancima sa turističkim agencijama, turoperatorima i ostalim pružaocima turističkih usluga, kojih je na ovom sajmu bilo iz oko 45 zemalja.
Izvor: Tanjug
Share.

Comments are closed.