Vrhunska vina ,,Tikveš,, i ,,Domaine Lepovo,, osvojila šest medalja na China Wine & Spirits Awards

0

,,China Wine & Spirits Awards,, je najveće i najprestižnije takmičenje vina i alkoholnih pića koje se održava u Kini, a vinarija Tikveš je ponovo potvrdila da im je mesto na samom vrhu među najboljim na svetu.

Najveće i najprestižnije takmičenje vina i alkoholnih pića koje se održava u Kini ,,China Wine & Spirits Awards,,  ove godine je nagradilo šest etiketa vinarije Tikveš. Zlatne medalje dobila su vina: Vranec Special Selection, Tga za Jug, Alexandria Cuvee crveno sva iz berbe 2016. godine i Barovo crveno iz 2015.godine. Domaine Lepovo Chardonnay iz 2016. dobilo je srebrnu medalju, a Alexandria Cuvee belo iz 2017. bronzanu medalju. Takmičenje je ocenjivalo 100 sudija uglavnom uvoznika, distributera, trgovaca i someliera vina i alkoholnih pića.

Prošle godine vinarija Tikveš je osvojila tri medalje, a ove godine je udvostručila broj. Ovo je veliki uspeh vinarije iz našeg regiona koja osvaja nagrade i izuzetno značajno, jer se vina Tikveš sve više nalaze na policama kineskog tržišta. Prepoznatljivost kvaliteta ovih vina ocenili su mnogi članovi žirija širom sveta, a ove medalje su još jedna potvrda vrhunskog kvaliteta.

Share.

Comments are closed.