Vršački “Grožđebal” od 18. do 21. septembra

0

Ovogodišnji “Dani berbe grožđa” biće održani od 18. do 21. septembra u Vršcu, a posetioce očekuje bogat kulturno umetnički program.  Za prvi dan festivala zakazana je manifestacija “U susret grožđebalu” na kojoj će posetioci moći da konzumiraju besplatno vino i kobasice i uživaju u muzici tamburaša.

Zvanično otvaranje predviđeno je za petak 19. septembar, a manifestaciju će otvoriti koncert Biljane Krstić i Bistrik orkestra, nakon čega će zapevati i Sergej Ćetković, a biće održan i izbor za Miss Berbe 2014. u hotelu “Srbija”.

Za 20. septembar zakazano je proglašenje pobednika i dodela nagrada u akciji “Širimo osmeh gradom – najširi osmeh 2014″, dečiji maskenbal biće održan u podne, a nešto kasnije i koncert za decu. U subotu uveče biće organizovan prijem reditelja Kokana Mladenovića u Banatski vinski viteški red “Sveti Teodor”, a uveče su koncerti Sare Jovanović i Nataše Bekvalac.

Poslednjeg dana festivala, u nedelju 21. septembra, biće održan vršački karneval, a organizatori najavljuju i bacanje grožđa iz aviona, koncerte KUD-a Abrašević, i bendova S.A.R.S i Nijagara.

Pokrovitelj manifestacije “Dani berbe grožđa”, koja se u čast grožđa, vina i vinograda u Vršcu organizuje 57. put, je Opština Vršac, organizator je Turistička organizacija Vršca, a generalni sponzor “Vršački vinogradi”

Share.

Comments are closed.