Weekend Media Festival u Hrvatsku dovodi Turo

0

Weekend Media Festival u Hrvatsku dovodi Turo – vodeću peer-to-peer aplikaciju za deljenje vozila. Preko Turo aplikacije svako može iznajmiti svoj privatni automobil, ali isto tako i unajmiti savršen automobil za svoje potrebe.

Za svoj deseti rođendan Weekend Media Festival ugostiće Turo, vodeću svetsku kompaniju za peer-to-peer deljenje automobila. Kako bi obeležili ovaj događaj, Turo će kroz jednokratnu promociju ponuditi svoje usluge u Hrvatskoj tokom Weekend Media Festivala.

Turo je jedan od uspešnih američkih startupa koji su izrasli na principu ekonomije deljenja. Osnovan je 2009. u San Franciscu. Vlasnici automobila putem platforme mogu vrlo jednostavno iznajmiti automobil dok ga ne koriste i tako zaraditi, a bilo ko može jednim klikom na aplikaciji unajmiti automobil za svoje potrebe. Biznis model je jednostavan: neisplativo je u vlasništvu imati automobil koji ustvari stoji parkiran većinu vremena, a ovako auto isplaćuje sam sebe.

Koristi se u preko 4.700 gradova u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Ujedinjenom Kraljevstvu te je narastao u zajednicu koja broji preko tri miliona članova. Svaki član prosečno zaradi 534 dolara mesečno, što je više nego dovoljno za pokrivanje mesečnih troškova automobila.

„Uzbuđeni smo zbog dolaska na Weekend Media Festival“, izjavio je Matheus Riolfi, direktor međunarodnog širenja u Turu. „Veselimo se što ćemo učesnicima festivala moći predstaviti barem deo onoga što čini Turo posebnim i za vlasnike automobila i za putnike.“

Deseti Weekend Media Festival ove se godine održava od 21. do 24. jula u prostorima stare fabrike duvana u Rovinju, pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe. U svojoj prvoj deceniji Weekend je ugostio gotovo 45.000 učesnika: 1.000 govornika, 35.000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca, 3.500 studenata i 5.000 akreditiranih novinara iz cele regije. Pozicionirao se kao najveći komunikacijski festival u jugoistočnoj Europi, a prvi je najavio i neke od top trendova poput mobilnog oglašavanja, native oglašavanja, digitalizacije, programmatica i blockchaina.

Weekend nije rezerviran samo za predavanja i diskusije, već je i mesto za partyje i networking koji će ove godine biti podignuti na novu lestvicu. Pomno osmišljen muzički program oduvek je bio jedan od najjačih aduta festivala, a ove godine će biti i iznenađenja prilagođenih velikom jubileju.

Share.

Comments are closed.