WINTER STORM by Glenfiddich

0

Winter Storm, viski star 21 godinu koji je sazreo u bačvama od francuskog hrasta za ledena vina vinarije Peller Estate u Nijagari, opisan je kao piće kratkog ukusa, sveže, prožeto jedinstvenim nivoom slatkoće i slojevitošću.

Viski je delo Glenfiddichovog majstora Briana Kinsmana, a nastao je kao rezultat njegovog putovanja u Kanadu u januaru 2016, kad je imao priliku da poseti Peller Estatove vinograde gde se grožđe bere noću, kad temperatura padne na -10 °C.

Vrativši se u destileriju u Dufftownu eksperimentisao je s buradima puneći ih Glenfiddichovim viskijem različite starosti. Samo najređi viskiji, oni stari 21 godinu mogu se nositi s intenzitetom bačvi za ledena vina, pojašnjava Kinsman.
WINTER STORM

WINTER STORM

Budući da sadrže više tanina, ekstrahovanog dugogodišnjim odležavanjem u buretu, ti viskiji donose jedinstvenu svežu notu ličija (azijske trešnje), a nisu preplavljeni očekivanom slatkoćom. Uz poznate Glenfiddichove note karamele i hrasta, rezultat celog postupka je piće koje ima arome tropskog voća i vina. Bila je velika privilegija sarađivati s Brianom na ovom eksperimentu, rekao je.
Spremni smo da potrošimo veoma mnogo vremena kako bismo proizveli svoje intenzivno slatko ledeno vino da bismo pomerili granice ukusa, stoga me intrigiralo da vidim kako bi se to moglo upotrebiti u kreiranju novog, neočekivanog viskija. Piće koje smo dobili jedinstvena je kombinacija tople duše viskija i mraza ledenoga vina, zaključio je Craig McDonald, potpredsednik za proizvodnju vina u kompaniji Peller Estates.
WINTER STORM

WINTER STORM

Glenfiddichov Winter Storm se tako pridružio viskijima Glenfiddich IPA Experiment i Glenfiddich Project XX koji su pušteni u prodaju 2016. Novi viski je predstavljen u beloj keramičkoj flaši, koja je upakovana u graviranu poklon-kutiju i biće dostupan u dve limitirane serije, od 1. oktobra ove godine i od marta sledeće, po ceni od 199 funti.

Izvor. Inhoreca
Share.

Comments are closed.