Wizz Air povećava broj letova u Srbiji

0

Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi objavila je uvođenje drugog aviona Airbus A320 u svoju operativnu bazu u Beogradu.

Od maja 2017. ova avio-kompanija će uvesti i četiri nove linije iz Beograda – do Fridrihshafena, Hanovera, Nirnberga i Malte. Zahvaljujući novom avionu biće povećan i broj letova na postojećim linijama iz Beograda do Dortmunda, Ajndhovena, Geteborga, Minhen-Memingena i Stokholma (aerodrom Skavsta). Prvi WIZZ-ov let iz Beograda bio je u junu 2010. i od tada je ova avio-kompanija postala low-cost lider na srpskom tržištu. Dokaz posvećenosti srpskom tržištu je i uspostavljanje saobraćaja sa drugog srpskog aerodroma u Nišu što je omogućilo jeftine avio-karte i u Južnoj Srbiji. Tokom 2015. Wizz Air je prevezao preko 450.000 putnika na svojim niskotarifnim linijama iz Srbije pomažući time preko 300 lokalnih radnih mesta. Sa novim linijama, Wizz Air ukupno nudi 20 niskotarifnih linija do 7 zemalja iz Srbije. Svi letovi su već u prodaji i mogu se rezervisati preko sajta wizzair.com počev od 3.399 dinara.
Govoreći na konferenciji za medije, Jožef Varadi (József Váradi), generalni direktor Wizz Air-a je rekao: “Za proteklih šest godina zaslužili smo poverenje i odanost naših srpskih putnika i postali smo najveći low-cost prevoznik u zemlji. Prošle godine smo doveli niskotarafni avio-saobaćaj i u Niš, čime je tamošnji aerodrom postao naš drugi aerodrom u Srbiji. Uvođenjem drugog aviona u našu beogradsku bazu omogućavamo još više jeftinih mogućnosti za putovanja zajedno sa izvanrednom uslugom tokom leta za naše srpske putnike ali i strane turiste koji posećuju Srbiju čime otvaramo brojna nova radna mesta u lokalnoj zajednici, podstičemo razvoj turizma i avio-saobraćaja u zemlji.”

Share.

Comments are closed.