Za hotel “Plažu” u Herceg Novom zainteresovani Arapi?

0

Kompanija Vektra Boka zvanično je izašla iz stečaja. Obaveze su delom namirene, a prema rečima predstavnika te kompanije Milića Popovića, za izmirenje dugova se neće čekati pet godina, koliko je predviđeno planom, već su određeni realni termini isplata.

Već je raspisan oglas za 90 radnih mesta na sezonskim poslovima, a nakon sezone trebalo bi da počne gradnja hotela Tamaris i Igalo i rekonstrukcija hotela Plaža.

“Među mogućim strateškim partnerima su kompanije koje dolaze iz UAE, ali i evropske firme koje imaju franšize brendova poput Hiltona i Sheratona. Ipak, prvenstveno je reč o Soravia grupi i drugim grupacijama zainteresovanim za hotele Plaža, Igalo i Tamaris”, objasnio je Popović.

S obzirom na to da je spremna planska dokumentacija za lokaciju hotela Tamaris, te da u dobrom delu postoji i za rekonstrukciju hotela Plaža, od jeseni bi valjalo očekivati početak gradnje.

Još je aktuelan problem restitucije za zemljište na lokaciji hotela Igalo, parka Boka, kao i na Žanjicama, ali sada od države očekuju konačne odgovore, jer je najnormalnije da strateški investitori žele čiste imovinsko-pravne odnose.

Izvor: Novosti

Share.

Comments are closed.