Zabava je na vodi

0

Na današnjoj konferenciji za mediji održanoj u Svečanoj Sali Skupštine grada, najavljen je program ovogodišnjeg 11. BEOGRADSKOG KARNEVALA BRODOVA.

– Sekretarijat za privredu smatra „Karneval brodova” jednom od najbitnijih gradskih manifestacija koja okuplja sve privrednike i ugostitelje, kao i značajnom turističkom atrakcijom koja poziva sve nas da siđemo na reke, jer je “zabava na vodi”. Po prvi put u manifestaciju će ove godine biti uključene i gradske opštine koje imaju svoje marine, kao što su Čukarica, Obrenovac, Surčin, Savski venac, Grocka, Novi Beograd, Stari grad i Zemun – rekla je Tijana Maljković, sekretarka za privredu.
– U „Karnevalu brodova” učestvuje ceo Beograd. Učestvuju resorni sekretarijati, Skupština Beograda, ali i svi Beograđani. Ovde će se pojaviti svi oni koji se bave nekom vrstom sporta, pa i rekreativno. Biće tu i kajakaši, kanuisti i akrobacije na vodi članova Džet ski saveza. Biće to jedan program koji će, kao i svake godine, izmamiti uzdahe. Još uvek ne znamo konačan broj marina sa ukrašenim brodovima, jer se one konstantno prijavljuju. Naravno, bez pomoći gradskih službi ništa od ovoga ne bi bilo moguće, kao ni bez Ministarstva unutrašnjih poslova – istakao je Miodrag Popović, v. d. direktora Turističke organizacije Beograda.
Beogradski karneval brodova se održava u subotu 29. avgusta, sa početkom u 18 časova. Program će početi nastupom Policijskog orkestra, posle čega sledi defile rečnih plovila i adrenalinske džet-ski akrobacije na vodi u izvođenju 2Džet ski saveza Srbije”. Program na bini počinje u 20 časova nastupima plesne grupe Fly i beogradskih plesnih škola. Od muzičkih izvođača nastupaju grupa Sevdah Bejbi, Dejan Petrović & Big Bend, kao i beogradski DJ-evi, Mr.Zorba and N.I.K.O. Percussion. Program će voditi Inspektor Blaža. Na šetalištu pored Savskog pristaništa i Platou ispred Mađunarodnog pristaništa “Luka Beograd” ulični umetnici će zabavljati posetioce, dok će najmlađi imati prilike da učestvuju u programima za decu. Među učesnicima Karnevala biće i članovi viteškog reda Svetog Đorđa iz Mađarske, što ovom događaju daje i međunarodni karakter. Tradicionalnu gradsku manifestaciju, Beogradski karneval brodova, organizuje Turistička organizacija Beograda uz pomoć i podršku Skupštine grada, resornog sekretarijata, brojnih gradskih službi i prijatelja manifestacije. Karneval populariše beogradske reke, nautički turizam prestonice i skreće pažnju na značaj očuvanja reka i priobalja. Povodom više od decenije održavanja ove manifestacije, u Turističkom informativnom centru u Knez Mihailovoj 5, mogu se kupiti promotivne mornarske majice po popularnim cenama. Na dan manifestacije, 29. avgusta, majice će moći da se kupe i na licu mesta, u info kućici TOB na Savskom pristaništu.
PROGRAM:

Program na obali:
18.00 Policijski orkestar

Program na vodi:
18.00 Defile jedrilica i manjih plovila
18.15 Jet Ski atrakcije na vodi
18.45 Defile okićenih brodova

Program na bini:
20.00 Plesna grupa Fly
20.15 Latino plesači
21.00 Sevdah Baby
22.00 Dejan Petrović & Big Band
23.00 Mr. Zorba & N.I.K.O. Percussions
00.00 Ponoćni karnevalski vatromet

Share.

Comments are closed.