Zabavna i pristupačna vikend putovanja autobusom

0

Vikend je zgodna prilika da se negde otputuje, a putovanje u zemlje okruženja autobusom nije samo praktično i povoljno, može biti i izuzetno zabavno. Srbija ima dobru geografsku osnovu i položaj koji dozvoljava da se brzo stigne skoro bilo gde, čak i autobusom ili kolima.

Produženi vikend u Beču i Pragu

Beč i Prag su odlična prilika da se otputuje bar na dan. Prvi dan možete iskoristiti za razgledanje Beča koji je uvek aktuelan, njegova velelepna arhitektura i opšti utisak koji ostavlja na turiste prosto su nezamenjivi. O znamenitostima i sadržajima ne vredi ni govoriti jer su već standarni deo opšteg turističkog znanja.

Sledeći dan provedite u Pragu, gde osim standardnih turističkih atrakcija, možete posetiti i Muzej komunizma ili Muzej mučenja, kao i gradsku pivnicu. Dobra ideja je da na povratku posetite Češki Krumlov, srednjovekovni grad pod zaštitom UNESCO-a koji je odličan za lagane šetanje uz reku Vltavu.

Zabavna i pristupačna vikend putovanja autobusom

Noć veštica u Gardalandu

Gardaland je zabavni park smešten u gradiću Castelnuovo del Garda u Italiji. Gardaland poseti hiljade turista godišnje iz celog sveta, a njegove tematske predstave i povorke, od istorije i geografije, do fantazije, odlična su osnova za Noć veštica. Uživajte u poznatim atrakcijama Gardalanda koje su prilagođene svima, od obilaska akvarijuma do najekstremnijih adrenalinskih akcija. Ovakva putovanja su odlična ponuda za porodice ili prijatelje, odnosno grupna putovanja.

Zabavna i pristupačna vikend putovanja autobusom

Božićni obilazak Venecije

Poseta Veneciji za Božić može biti odlična prilika da spojite dobro i korisno sa uživanjem. Kao prvo, razgledajte grad turističkim brodićem vaporettom kojim možete obići živoposna italijanska ostrva i lagune. Prvo od njih, ostrvo Burano, poznato je po šareno obojenim kućama, dok je Murano poznato po izradi raznih staklenih predmeta. U Veneciji obiđite najpoznatije atrakcije koje uključuju kanal Giudecca i Grande, poznati Most uzdaha i Most Rialto, šetalište Riva degli Schiavoni, Trg Svetog Marka, Duždevu palatu i Baziliku Svetog Marka. Za sam kraj ostavite malo vremena za božićni shopping u dizajnerskom šoping outletu McArthur Glen gdje se mogu pronaći luksuzni brendovi sniženi više od 70%.

Zabavna i pristupačna vikend putovanja autobusom

 

 

Share.

Comments are closed.