Zaječarsko pivo pomaže u otvaranju Narodnog muzeja

0

Zaječarsko pivo je pokrenulo kampanju u okviru koje će kupovinom specijalnog izdanja limenki, potrošači prikupiti sredstava neophodna za završetak renoviranja Narodnog muzeja u Beogradu.

Zaječarsko pivo planira da odvaja po jedan dinar od svake prodate limenke piva i donira Narodnom muzeju sve do kraja akcije, do 15. juna, kako bi kao nacionalni brend sa dugom tradicijom i postojanjem na tržištu pomogao obnovi muzeja. Dok traje akcija, svaka limenka će biti specijalno dizjnirana, izmeniće svoj izgled, a na sebi će imati 4 umetnička dela, „Drvo u šumi” Nadežde Petrović,  „Portret Vuka Karadžića” Dimitrija Avramovića, „Miloš, Marko i vila” Paje Jovanovića,  i „Motiv iz Šida” Save Šumanovića.

Iz kompanije navode da su posebno motivisani kada je ova akcija u pitanju, otvaranje muzeja nakon 15 godina je od nacionalnog značaja, kako bi ponovo svi građani Srbije, ali i brojni turisti, imali priliku da posete instituciju koja čuva nacionalnu bogatu kulturnu baštinu.

U narednih nekoliko meseci Zaječarsko pivo će sprovesti brojne akcije kako bi prikupili sredstva za završetak radova, a pri tom svojom specijalnom edicijom limenki promovisati nacionalne umetnike i njihove radove.

Share.

Comments are closed.