Zašto svi pričaju o native advertisingu? Saznajte na Weekend Media Festivalu!

0

Osmi Weekend Media Festival će nam ove jeseni otkriti tajnu jednog od buzzworda godine, native advertisinga. O čemu se tačno radi saznaćemo od 24. do 27. septembra u prostoru stare tvornice duhana u Rovinju gde će i ove godine Weekend okupiti vrhunske svetske stručnjake iz oblasti marketinga, medija i odnosa s javnošću koji će govoriti o aktuelnim i zanimljivim temama.

Kao jedna od gorućih tema o kojoj ćemo čuti više na ovogodišnjem Weekendu izdvaja se native advertising. Radi se o vrlo efektnom obliku oglašavanja koji tekstove u potpunosti prilagođava formi i funkciji medija u kojem se pojavljuju. Sadržaj se u potpunosti i na prirodan način stapa s medijem putem kojeg je plasiran, izazivajući istovremeno pažnju čitalaca i posmatrača pobuđujuci njihovu dalju aktivnost u obliku komentarisanja i deljenja sadržaja. O ovoj će aktuelnoj temi govoriti više predavača među kojima su i Jana Savić Rastovac, kreativna direktorka agencije McCann Beograd, Brian Morrissey, predsednik Digidaya, poznate američke medijske kompanije.
Ovogodišnji Weekend dodirnuće i druge vruće teme kao što su programmatic, o kojem će nam više reći Caspar Schlickum, izvršni direktor kompanije Xaxis EMEA. Ana Anđelić iz njujorške agencije Havas LuxHub govoriće o novim poslovnim modelima u medijima i marketingu na tromeđi biznisa, kreativnosti i tehnologije, a Scott Thwaites, partner menadžer EMEA u Twitteru, objasniće kako brendovi i marketinški stručnjaci mogu iskoristiti moć sadašnjeg trenutka.
Osim predavanja i panel rasprava, Weekend i ove godine nastavlja s dodelom SoMo Borac nagrada, koje nagrađuju najbolje projekte iz digitalne sfere. Konkurs je otvoren za radove agencija, kompanija ili pojedinaca nastalih u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, a moguće ih je prijaviti na http://somoborac.com. Weekend i HURA nastavljaju i sa BalCannes revijom najboljih reklamnih agencija iz šest zemalja regiona, što je najbolja prilika agencijama da se sa svojim najkvalitetnijim projektima predstave oglašivačima. Prijave za ovogodišnje izdanje su otvorene i traju sve do 10. avgusta, a za više informacija posetite www.balcannes.com.
Prijave za ovogodišnji Weekend Media Festival već su započele na www.weekendmediafestival.com.

Share.

Comments are closed.