Zatvoreni svi objekti srpskog EPS tursa u Budvi i Bečićima

0

Inspektori Poreske uprave zapečatili su sve objekte srpskog preduzeća EPS turs u Budvi i Bečićima, zbog poreskog duga od oko pola miliona evra, piše “Pobjeda”.

Zatvoreni su hotel Park i 15 vila tog preduzeća sa gotovo hiljadu kreveta, pa je sada skoro sasvim izvesno da će oni biti zatvoreni i tokom predstojeće turističke sezone, prenela je RTCG pisanje lista.

Niko od zvaničnika EPS tursa nije želeo da govori o razlozima zbog kojih su se inspektori PU odlučili na taj korak, a vršilac dužnosti direktora hotela “Park” Novak Vukadinović odbio je da komentariše novonastalu situaciju.

Pobjeda, medjutim, saznaje da je osnovni razlog za pečaćenje tih turističkih objekata dug za poreze prema državi Crnoj Gori u iznosu od 500.000 evra.

Pored toga, to preduzeće je dužno i za komunalne usluge, struju, vodu i račune za telefon još najmanje pola miliona, a poslednja blokada računa je bila na iznos od 1,8 miliona evra.

Kako piše list, do pečaćenja nije došlo iznenada, jer je PU mesecima tražila od EPS tursa da izmiri obaveze prema državi. Nudjena je čak mogućnost da uplate 250.000 evra, kako bi bilo omogućeno da objekti rade tokom ovog leta.

Za drugu polovinu duga PU je tražila garancije Agencije za privatizaciju Vlade Srbije, Ministarstva privrede ili, u krajnjem, same Vlade Srbije, ali od toga ništa nije realizovano.

Zbog toga je PU jednostavno zatvorila sve objekte EPS tursa. Hotel “Park” sa svojim vilama procenjen je na 36 miliona evra, a očekivalo se da na najavljenoj licitaciji, koju je trebalo da organizuje Agencija za privatizaciju Srbije, početna cena bude 18 miliona, odnosno 50 odsto procenjene vrijednosti.

Iako se za kupovinu objekata EPS tursa u Budvi i Bečićima prijavilo 12 kompanija, od kojih je većina iz Crne Gore, Vlada Srbije je odložila prodaju za jesen ove godine, kako bi tokom leta ovi objekti bili u funkciji.

Share.

Comments are closed.