Zavirite u budućnost najsavremenijeg evropskog skijališta

0

Od “automatskog snega” do najbrže žičare na planeti, Solden u Austriji je pravo skijalište za predstojeću zimu. Austrijsko selo Solden je smešteno unutar prekrasne alpske doline i danas je jedno od najsavremenijih mesta za skijanje i snowboard na svetu.

Ovo skijalište je otvorilo najsavremeniju žičaru koja svakog sata može da primi 4500 ljudi. Ne samo to, takođe je otvoren i restoran Ice Q, poznatiji kao futuristička bolnica u zadnjem filmu o Džejmsu Bondu.

Zavirite u budućnost

Na  Gaislachkoglu, jednom od najviših vrhova, na 3.048 metara nadmorske visine stoji prekrasna staklena zgrada koja izgleda kao da je doputovala pravo iz mašte Iana Fleminga. Kada ima vetra, lagano se vrti na tri fleksibilna stuba koji se povezuju sa temeljima.

Zavirite u budućnost

Giggijoch žičara nije samo najbrža na svetu već ima i WiFi, tako da možete u sred skijanja proveriti najnovije vesti, mejlove, ako baš tada ipak odlučite da se bavite poslom. Više vas mogu uznemiriti skijaši sa “selfie” palicom u rukama na skijališnim stazama planine, na koje vas vodiči upozoravaju, jer očigledno je da imaju sklonosti ka povredama uzrokovanim “selfie” palicom.

Zavirite u budućnost

Postoje mnoge tehnološke inovacije koje su dobrodošle u Solden. Naselje je tehnološki napredno i ispunjeno viskoko tehnološkim uređajima koji automatski stvaraju snežni pokrivač vodeći se informacijama o spoljnoj temperaturi vazduha, pritisku i vlažnosti vazduha. Voda iz obližnjih skladišta se uvlači u mašine i nakon toga se smrznuta raspršuje stazama u vidu hladne magle.

Zavirite u budućnost

Niz aplikacija je ponuđen skijašima u Soldenu koje čine odmor još zabavnijim i jednostavnijim. Jedna od aplikacija pruža sve najnovije izveštaje o snegu na stazama, dok druga prati vaše kretanje i radi kao monitor aktivnosti. Aplikaciju možete čak povezati sa kontrolnim tačkama na padinama kako biste zabeležili svoje prolazno vreme na različitim stazama.

Zavirite u budućnost

Solden više nije lokacija na koju ćete pobeći iz “online” sveta, već je najmodernije tehnološko skijalište na planeti.

Dolazak u skijalište

Na  aerodromu u innsbrucku postoji niz taksi usluga koje vas mogu dovesti do Soldena. Ako ste u grupi, možete dobiti taksi za osam osoba za 138€ ili 276€ sa povratkom, ili manje zastrašujuće – 17,25€ ili 34,5€ po osobi.

Zavirite u budućnost

Das Central Hotel više liči na istorijsku palatu nego na hotel, i jedini je smeštaj sa pet zvezdica u selu. Luksuzni apartmani, veliki vinski podrum, gurmanski restoran i veliki izbor spa programa u wellnes-u kao što su saune, parne sobe, ledene sobe, sobe za masažu, vruće kade i bazeni su neodoljiva ponuda za jedan savršen odmor.

Dvokrevetne sobe sa polupansionom počinju sa cenom od 200€ po osobi.

Dnevne skjaške karte su 55€ za odrasle i 29,5€ za decu.

Zavirite u budućnost

Share.

Comments are closed.