Zemlja budućnosti – 12. Festival nauke

0

Na Beogradskom sajmu od 29. novembra do 2. decembra biće održan 12. Festival nauke, najveći naučni festival u Jugoistočnoj Evropi, a ovogodišnji slogan sajma biće „Zemlja budućnosti“.

Na najvećem naučnom festivalu u Jugoistočnoj Evropi posetioci mogu očekivati veliki broj postavki, eksperimenata, šou programa i radionica na putovanju kroz  Zemlju, a sajam takođe ove godine ima cilj da istraži budućnost planete, kao i da potvrdi naučna, ekološka i održiva rešenja za očuvanje Zemlje.

Naučnici iz celog sveta predstaviće svoja istraživanja i zapažanja, kao i najnovije naučne trendove o tome kako treba sačuvati planetu, unaprediti je i ispraviti greške i lošu praksu, sve to preko interaktivnih postavki, naučnih eksperimenata i projekcija, kao i preko radionica prilagođenih posetiocima.

Festival nauke održaće se u halama 3, 3A i 5 Beogradaskog sajma. „Zemlja budućnosti“ imaće površinu od 6.500 kvadrata i okupiće više od 60 naučnih i obrazovnih institucija iz Srbije, kao i veliki broj uglednih institucija i naučnika iz celog sveta.

Share.

Comments are closed.