Zlatar – najčistija planina u Srbiji

0

Na Trećem beogradskom manifestu na Kalemegdanu među 60 opština iz Srbije koje su se predstavile, jedna od najlepših prezentacija bila je opštine Nova Varoš.

“Mi smo opština koja mnogo ulaže u razvoj turizma, zlatarski predeli spadaju među najlepše predele u Srbiji i malo ko može da se podiči prirodnim lepotama kao što su naše”, rekao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Direktorka Turističko-sportskog centra Zlatar Rosa Jakovljević rekla je da Zlatar sa Kalemegdana šalje poziv svima da dođu na Zlatar fest, na Zlatarske dane, koji se ove godine održavaju od 27. do 30 jula.

“Zlatarska regata je naš ponos, ali na Zlatara dolaze ljudi pre svega zbog predivne prirode, zbog našeg zlatarskog sira, heljdinog brašna i druge zdrave hrane zaštićene geografskim poreklom”, rekla je Jakovljevićeva.

Predsednik opštine Nova Varoš je rekao da je Zlatar najčistija planina u Srbiji i da su predivna priroda, zdrava hrana, ekologija, aduti Zlatara i dodao da je posebno ponosan na statistički podatak da je Nova Varoš opština u kojoj je najduži životni vek. Zlatar je poznat i po rezervatu Uvac, zaštićenom prirodnom dobru, sa više od 104 vrste ptica i sa najvećom kolonijom beloglavog supa u Evropi.

Izvor: Beta

Share.

Comments are closed.