Zlatarski kraj dobija još jednu turističku atrakciju – akva park

0

Opština Nova Varoš i resorno ministarstvo  će zajedničkim ulaganjima finansirati izgradnju akva parka na Zlatarskom jezeru.

Zlatarski sir neće više biti jedini zaštitni znak Zlatara i okoline, od ovog leta će akva park biti još jedan simbol ovog kraja. Akva park park biće smešten na obali Zlatarskog jezera u Kokinom Brodu, a planirana dinamika radova bi trebala da bude gotova pre početka letnje turističke sezone, kako bi vodeni park spremno dočekao goste.

Vodeni park je osmišljen kao zabavni poligon na vodi sa brojnim sadržajima. Pored već tradisionalnih tobogana, skakaonica i tramboline na kojima se svi posetioci mogu zabaviti, predviđene su  i posebno ograđene vodene  površine za sportove kao što su vaterpolo i odbojka u vodi, i ostale ekipne vodene aktivnosti.

Park će biti izgrađen na površini od 1300 metara kvadratnih, a biće podeljen u skoro dve jednake celine, od poligona i ograđenog dela. Kapacitet parka je 85 ljudi i svi oni mogu istovremeno uživati u čarima vode. Park je osmišljen da ugosti sve, i svima pruži dobru zabavu, bez obzira na godine.

Ovom investicijom se otvara jedno novo poglavlje u turističkoj ponudi Nove Varoši i Zlatara, to će stvoriti novu jednu novu percepciju, kako domaćim turistima, tako i turistima van granica naše zemlje, vodeni park će biti od najvećih vodenih parkova na Balkanu.

Share.

Comments are closed.