Zlatibor postaje ozbiljan centar kongresnog turizma

0

Zlatibor je domaćin velikom broju kongresa, seminara i simpozijuma koji se održavaju preko cele godine, i pruža odlične mogućnosti za sve oblike različitih poslovnih sadržaja.

Pored već dobro poznatih prirodnih lepota, Zlatibor pruža odlične uslove za organizovanje raznih oblika i vidova turizma, zdravstvenog, sportsko-rekreativnog i u poslednje vreme sve značajnijeg kongresnog turizma. Renoviranjem i obnavljanjem brojnih hotela, proširivanjem turističkih kapaciteta i usavršavanje kadrova, znatno je poboljšana turistička ponuda Zlatibora, i sve se više ističe i radi na tome da  Zlatibor bude jedna od važnih destinacija u Srbiji gde će se organizovati različiti poslovni događaji i skupovi. Zlatibor već sada raspolaže sa nekoliko sala za konferencije, u kojima se svake godine održavaju brojni seminari i okupljanja, i zbog dobre organizacije i visokih tehničkih standarda, Zlatibor je postao ozbiljan centar kongresnog turizma.

Prateći tržište, i prilagođvanjem ponude, Zlatibor je domaćin brojnim skupovima kao što su Kongresi Udruženja lekara Srbije, Savetovališta o zaštiti bilja, Susreti pravnika Srbije i još mnogi događaji koji su svoje mesto održavanja prepustili organizatorima na Zlatiboru. Među najvećim kongresnim kapacitetima na Zlatiboru ističu se Hotel Mona, Palisad i Čigota, a očekuje se i otvaranje kongresnog centra koji će moći da upotpunosti prihvati i ugosti 1000 učesnika.

Share.

Comments are closed.