Zlatiborci spremno dočekuju goste za 1. maj

0

Posetioci Zlatibora za prvomajske praznike moći će da uživaju u urancima na Vodicama ili nekom drugom izletištu, da obiđu neke od obližnjih turističkih lokaliteta ili da uživaju u panoramskoj vožnji žičarom, bobom na šinama, na tjubing stazi ili terenu za mini golf.

Sadržaji na Torniku će raditi od 1. do 3. maja, a radno vreme tog centra je od 10 do 17 sati, saopštila je Turistička organizacija Zlatibor.

Turističke agencije će organizovati izlete do obližnjih turističkih lokaliteta, a gosti Zlatibora mogu da posete Stopića pećinu, muzej pod otvorenim nebom Staro selo i Muzej pletilja u Sirogojnu, vodopad u Gostilju, centar Tornik, Mećavnik i da se voze čuvenim “Ćirom” u Mokroj Gori.

Gosti, takođe, mogu da posete i manastir Mileševu kao i Višegrad sa starim mostom i Andrićgrad.

Opština Čajetina, JP Kulturno sportski centar Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Zlatiborski Eko agrar i Mesna zajednica Šljivovica, 1. i 2. maja organizuju sajam domaće rakije, popularnu Rakijadu.

Sajam će biti održan kod Osnovne škole u selu Šljivovica, a pored degustacije nacionalnog pića, biće organizovan i bogat muzički i sportski program.

Tokom praznika zlatiborski hotelijeri su obezbedili popuste u svojim objektima, a zainteresovani mogu da borave na Zlatiboru za 1. maj po cenama koje su i do 25 odsto niže nego u zimskoj sezoni.

Ono po čemu je poznata ova planina su šetnje Zlatiborom, a ljubitelje te rekreacije očekuju uredjene i označene pešačke staze od vrha Čigote do Tornika, dok je za bicikliste uredjeno i označeno više od 50 kilometara staza.

Share.

Comments are closed.