6.7 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Restoran Zadruga Food Concept, Beograd

Od njive do trpeze, dugačak je put, govorio je nekada Zaharije Trnavčević… Danas je ovaj put verovatno još duži i komplikovaniji, jer smo udaljavanjem sela i grada, a onda i globalizacijom, došli do toga da sve one namirnice koje bi trebalo da budu iz obližnje seoske bašte ili farme, prirodne, sveže i pre svega zdrave, nisu baš takve. U gradske tržnice i prodavnice one stižu ko zna odakle, kao pakovanja misterioznog porekla i nepostojećeg ukusa i mirisa. Još, ako svemu tome dodamo naše iskrivljene navike u ishrani, gde hrana i nije hrana ako ne otera u urgentni, dobijamo egzistencijalni problem koji već decenijama muči čitavu našu civilizaciju

Restoran Zadruga Food Concept, Beograd

Naravno, iako svi znamo da je rešenje povratak prirodi kao načinu života, za većinu ljudi iz gradova to zvuči kao nemoguća misija. Međutim, nada ipak postoji! Beogradski Zadruga Food Concept je pravi primer kako spojiti selo i grad, na opšte zadovoljstvo. U modernom i keativnom prostoru u Makenzijevoj na Vračaru, Zadruga uspeva da ponudi, kako kažu, zdraviju, kvalitetniju, prirodniju i pre svega, hranu sa kontrolisanim poreklom. Izbor jela i pića prati godišnja doba, a hrana se priprema od najkvalitetnijih namirnica koje stižu sa lokalnih gazdinstava.

Restoran Zadruga Food Concept, Beograd

Pored toga, tu je i prodavnica u kojoj možete da kupite „za poneti“ istinske organske proizvode (od namaza, meda i brašna, do slatkih sirupa i sokova). Filozofija Zadruga Food Concept-a koja glasi: „sa naših polja pravo na Vaš sto“ je po mom skromnom mišljenju upravo ono što bi mogao da bude pravi i najkraći put u svetlu budućnost ishrane, a samim tim i ugostiteljstva.

Tekst: Petar Vušurović

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -