17.5 C
Belgrade
utorak, jul 2, 2024

Akropolj zatvoren zbog toplotnog talasa

Gradske vlasti Atine su najavile zatvaranje Akropolja na nekoliko sati u toku dana zbog velikih vrućina tokom toplotnog talasa. Ova odluka je donesena zbog zdravlja turista, jer je zabeleženo nekoliko lekarskih intervencija u toku jučerašnjeg dana

Akropolj je drevna citadela koja se nalazi na stenovitom brdu iznad grada Atine i sadrži ostatke nekoliko antičkih građevina. On je od izuzetno velikog arhitektonskog i istorijskog značaja za čitav antički period, a najpoznatija građevina je svakako Partenon.

Iako je Akropolj najposećeniji turistički sadržaj u Grčkoj, gradske vlasti su zatvorile pristup lokalitetu zbog toplotnog talasa u kom su temperature porasle do čak 43 stepeni Celzijusa. Lokalitet ja zatvoren od 12 do 17 časova.

Grčka je trenutno zahvaćena toplotnim talasom koji je započeo prošle nedelje, ali se vrhunac predviđa tek danas, nakon čega sledi zahlađenje, navodi Euronews. U toku jučerašnjeg dana je nekoliko ljudi imalo zdravstvenih problema zbog visoke temperature, pa se Akropolj preventivno zatvara.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Veruje se da temperature podižu južni vetrovi koji donose vrući vazduh i prašinu iz severne Afrike. Prošle su godine sve veće temperature pokrenule smrtonosne šumske požare, što je nanelo veliku štetu ekonimiji Grčke.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -