23.6 C
Belgrade
četvrtak, septembar 19, 2024

Najbezbednije zemlje na svetu, gde je Srbija?

Na samom vrhu liste najbezbednijih zemalja se nalazi Švajcarska, nakon koje slede Norveška i Švedska, što i nije neko iznenađenje. Naša zemlja se nalazi negde na polovini, dok su od zemalja iz regiona najbolje plasirane Hrvatska i Slovenija

U rangiranju koje je objavio U.S. News & World Report u svojoj godišnjoj listi Najsigurnije zemlje, 15 evropskih zemalja našlo se na prvih 25 mesta. Na prvom mestu se nalazi Švajcarska, na drugom odnosno trećem mestu Norveška i Švedska.

Njegov zadatak je bio da rangira zemlje, odnosno da u izveštaju navede koje su trenutno najbezbednije zemlje na svetu. U izradi izveštaja u obzir se uzimaju brojni faktori i kategorije, među kojima su percepcija kriminala, stopa ubistava, nasilnih demonstracija ili političke nestabilnosti. Osim toga, deo se odnosi i na uvoz i izvoz oružja, uticaj terorizma, mogućnost nuklearnog i teškog naoružanja i ostalo.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Od zemalja iz regiona, najbolje rangirana je Hrvatska, koja je na 28. mestu. Slovenija je na 33., dok je Srbija na 66. mestu. Na samom dnu liste se nalaze Ukrajina, Izrael i Liban, zbog očiglednih razloga. Interesantno je navesti da se Rusija umesto na prošlogodišnjem 37. sada nalazi na 36. mestu.

Lista prvih deset zemalja izgleda ovako, a više o tome pronađoite na zvaničnoj i internet stranici.

1. Švajcarska

2. Norveška

3. Švedska

4. Austrija

5. Danska

6. Kanada

7. Finska

8. Novi Zeland

9. Australija

10. Belgija

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -